Bulz moldovenesc

de Krystyan Trendy in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2013 | 8263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g malai
  • 100 g branza de burduf
  • 1 oua
  • 2 -3 cuburi de branza topita
  • 1-2 carnaciori afumati
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz moldovenesc:

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.

Cand mamaliga este aproape gata se amesteca cu branza de burduf  si se decoreaza uniform cu rondele de carnaciori.Apoi se unge o tava cu unt ,se aseaza uniform mamaliguta,se lasa 15 minute la cuptor apoi se adauga oul batut amestecat cu branza topita si putina sare.

Mai lasam 5-10 minute in cuptor,apoi scoatem tava pe un tocator,lasam putin sa se zvante  si bulzul este gata pentru a fi servit! 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de mamaliga cu branza si carnati