Astăzi pregătim un bulz sau mămăligă în straturi, cu niște brânză bună de burduf și șunculiță. Este o variantă rapidă și foarte gustoasă.
Pentru acest Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor am folosit următoarele ingrediente: șunculiță, cârnăciori, mălai, brânză de burduf.
Cum se prepara acest Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor:
Pune la fiert apa și un praf de sare. În momentul în care începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Lasă la fiert, la foc mic.
Taie șunculița și cârnatul și pune-le într-o tigaie, la rumenit.
Într-un vas termorezistent, pune un strat de mămăligă, un strat de carne rumenită, un strat de brânză de burduf mărunțită și alt strat de mămăligă. Presară deasupra puțină brânză de burduf și câteva felii de cârnăcior.
Pune bulzul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 10 minute.
Scoate vasul apoi și lasă puțin la temperat, apoi savurează cu poftă din bunătate asta de bulz.