Bulz

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2015 | 9547 vizualizari

 

Cand am fost prima data in Busteni, acum 2-3 ani...am descoperit un local tare dragut, de care nu cred ca stiu multi turisti, probabil il cunosc mai mult locuitorii orasului.Este de fapt un club micut, in care se serveste si mancare....si va spun sincer ca pana sa ajung la ei, am mancat la cateva localuri/terase si nu mi-a placut deloc, nici servirea nici mancarea si preturi destul de mari.
Aici e cu totul altceva! Nu vreau sa-i fac reclama, dar pur si simplu m-am indragostit de locul acesta. Nu au un meniu foarte bogat cum au alte localuri, dar cu siguranta ai ce sa alegi...si ieftin si bun!
Mancarea este foarte buna si pretul mi se pare mai mult decat OK! ...acesta fiind si numele localului "OK!" :D ....sa fie cu iertare daca n-am voie sa dau numele. Tot aici am mancat si cel mai bun bulz, drept pentru care am incercat sa il reproduc si acasa:))) cu mici adaptari, bineinteles.

 

INGREDIENTE

  • cca. 250g malai
  • 1 lingurita de sare
  • cca. 1,4 l - 1,5 l apa
  • branza sarata (daca aveti branza de burduf e perfect)
  • aprox. 150 g cascaval afumat
  • 10 oua de prepelita (sau 2-3 de gaina)
  • 1 lingura de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz:

Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.

Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.

Lasam la fiert la foc mic inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

In acest timp se da cascavalul pe razatoarea mare sau mica, depinde cum va place.

Ungem o tava sau un vas cu unt, se adauga 1/2 din cantitatea de mamaliga, se presara branza sarata deasupra, se acopera cu 1/2 din cantitatea de cascaval afumat, se adauga restul de mamaliga, inca un strat de branza, putin cascaval, ouale si restul de cascaval.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 15-20 de minute pana cand ouale sunt facute.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

22.09.2015, 08:11

Bun!

DIANA B 1

22.09.2015, 10:49

Ce mi-ar mai placea , mmmmmmmmm

tina58 1

22.09.2015, 12:22

Eu stiam ca reteta asta se numeste "Taci-si-nghite", nicidecum Bulz. Din cate stiu eu bulzul este o bila de mamaliga mare cat pumnul, umpluta cu branza de burduf si unt care se pune pe gratar sau se mai da la cuptor. Mai informeaza-te, cauta prin cartile vechi de bucate si ai sa vezi ca am dreptate. Daca cei de la localul respectiv ii spuneau bulz inseamna ca niciei nu cunosc denumirea corecta. Nu critic reteta, este foarte buna, dar nu se numeste Bulz.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz