Bulion de legume

de RuxyRux in Supe, 27 Aug 2012 | 4018 vizualizari

 

Bulionul este o zeama foarte concentrata din carne sau legume( in cazul de fata) si este folosita ca baza in diferite preparate culinare.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr dovlecei curatati si taiati rondele
  • 450 gr morcovi curatati si taiati bucati sau rondele
  • 450 gr ceapa taiata felii
  • 450 gr praz ( sau ceapa verde) taiate bucati
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 24 de boabe de piper negru
  • 2 sau 3 foi de dafin
  • 4 l de apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de legume:

Se pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim  5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de bulion de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Laly 1

28.08.2012, 11:15

La iarna vin la cersit un borcanel

RuxyRux 1

28.08.2012, 18:02

Multumesc dragele mele...

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter