Bulion aromat cu ardei

de Andra_Constantinescu in Bulion, 30 Aug 2015 | 6575 vizualizari

 

Au fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.

 

INGREDIENTE

  • 40 kg rosii;
  • 3 kg ardei;
  • 8 linguri sare grunjoasa;
  • 8 linguri zahar;
  • o lingurita piper negru macinat;
  • 3 plicuri conservant (7 g);
  • ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu ardei:

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare.

Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. 

Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.

Sucul ramas se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura mare de lemn. Spre final se adauga sarea, zaharul, piperul si conservantul si se mai clocoteste putin. Se toarna fierbinte in sticle si se pune putin ulei deasupra in fiecare sticla. Se capacesc si se lasa sa se raceasca 2-3 zile acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]