Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare
Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau  margarina), se adauga condimentele, apoi se branza/cascavalul ras si oul,  se sareaza si pipereaza si se amesteca bine.
Se formeaza buletele ca niste gogonele, dupa care se aseaza intr-o tava  unsa, si se dau la cuptor pana se rumenesc putin. Ficateii spalati ii  gatim cu sare piper, dafin, usturoi si ce mai obisnuiti sa puneti, eu  sunt cu condimentele
Dupa ce s-au facut ii asezam langa buletele in  tava, facem si sosul, care il desfacem intr-o cana cu apa, se toarna  intr-o craticioara, se condimenteaza si se lasa pe foc cateva minute.
Dupa ce a scazut putin, se adauga 1lg de faina si se amesteca bine  pentru a nu se forma cocoloase, se mai lasa cateva minute, dupa care se  adauga si acesta in tava. Totul se mai da la cuptor 20 min.
Se serveste cu muraturi.