Budinca gratinata de cartofi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2015 | 3639 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa va descriu cat este de gustoasa! Noua ne place tare, tareeeeee mult!

 

INGREDIENTE

  • 12 cartofi maricei
  • 500 gr branza telemea cremoasa( mie imi place President)
  • o ceasca de lapte
  • 7 linguri smantana
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 200 gr cascaval
  • o pungulita de parmezan razuit
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca gratinata de cartofi:

Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure.

Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa.

Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele.

Cascavalul se da pe razatoare.

Se unge tava ceramica dreptunghiulara( Delimano) cu unt si se pun cartofii. Peste ei se toarna amestecul de smantana, ou si lapte. Cu o furculita se face loc sosului sa patrunda bine in cartofi.

Se pune deasupra cascavalul uniform si parmezanul din belsug.

Se coace budinca pe programul de gratinare 30 de minute.

Se mananca calda, chiar fierbinte...e o nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca gratinata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

17.09.2015, 11:22

Esti convingatoare, deci trebuie probata!!!

- Andreea - 1

17.09.2015, 17:44

RuxyRux 1

22.09.2015, 22:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri sarate cu branza si ceapa verde