Budinca de tapioca

de ianculubita in Dulciuri, 20 Apr 2012 | 7892 vizualizari

 

Multe persoane nu cunosc beneficiile acestor mici perle numite tapioca sau perle de japonia cum le numesc francezii;este foarte hranitoare atat pentru copii chiar si bebelusi(medicul pediatru din Franta i-a recomandat fetei mele sa-i dea Evei lapte facut cu faina de tapioca;nu a fost nevoie pentru ca laptele de mama este cel mai bun)dar si pentru adulti;mie-mi place foarte mult;este a doua oara cand fac aceasta budinca iar de data aceasta am imbunatatit-o cu mai multe sortimente de garnituri.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri tapioca
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cutie cu lapte de cocos
  • 1 ceasca de frisca lichida
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • diferite garnituri de fructe si dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca:

Tapioca se pune intr-un bol cu 1cana de apa si se lasa 10min dupa care se scurge apa si se pun intr0un vas cu laptele si zahar;se amesteca mereu sa nu se prinda de vas si se tine pe foc mic pana se ingroasa; cat timp se raceste,se mixeaza frisca adaugand cate o lingura de nuca da cocos.In cupe se pun cate 2-3linguri de budinca(depinde de marimea cupelor),deasupra eu am pus gem de caise si caise taiate,dulceata de catina si fructe,dulceata de visine si fructe iar in cupa a patra am pus doar mure si afine(toate de la congelator)si de asemenea cate o lingurita de crema de cocos in fiecare cupa;nu va imaginati cat de delicioasa est.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

iry-gabriela 1

21.04.2012, 14:13

vreuuuuuuuuuuuuu sa guest

Cristi Roman 1

21.04.2012, 14:18

hm, tocmaai aseara am mancat ceva similar la munca, gatit de filipinezii mei..foarte fain .

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:12

buna,buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri