Budinca de paste cu cas si sunca de vita

de Bucataras Medi in Paste, 12 Ian 2012 | 4792 vizualizari

 

Aveam prin frigider ceva "resturi"....hihihi.... si nu stiam ce sa fac cu ele.....intr-un final mi-a venit mareata idee a unei budincute.

Iata ce a iesit......e buna va asigur.......!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 200 g cas
  • 1/2 cana cu lapte
  • 150 g sunca de vita
  • 4 oua
  •  2 linguri cu smantana
  • unt pentru tapetat tava
  •  ulei de masline
  • sare piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu cas si sunca de vita:

Punem pastele la fiert in apa clocotita, in care am adaugat putina sate si cateva picaturi de ulei de masline si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte, punem pastele intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, adaugam casul sfaramat (folosind in acest sens o furculita) si sunca taiata dupa placul fiecaruia.

Separat, intr-un bol batem bine 3 oua pe care apoi le amestecam cu pastele. Incorporam si laptele, condimentam dupa gust cu sare si piper  si amestecam pentru o buna omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt punem amestecul de mai sus. Batem un ou, amestecam cu smantana si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru circa 40 minute (depinde de cuptor......asta este motivul,am mai spus-o de fapt, de a nu scrie  timpul de preparare) cand budinca este bine facuta si frumos rumenita.

Se poate servi atat calda cat si rece. Daca va place, putin ketchup(picant sau chiar dulce)turnat cand servim va face si mai delicioasa budincuta noastra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu cas si sunca de vita" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu pui si legume