Budincă de brânză

de diaconta in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 7106 vizualizari

 

O budincă care s-a potrivit perfect pentru o zi de Duminică când nu am vrut ceva sofisticat ori prea dulce.Adică acel dulce „cuminte” care te îmbie la leneveală,mai ales că nu ia prea mult timp nici pregătirea ei

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 g brânza dulce de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 170 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coajă de lamâie
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.

Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.

Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.

Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.

Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.

Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fiadone