Pastele sunt printre cele mai populare rețete italiene, iar Chef Roberto ne arată cum o banală rețetă de paste cu legume poate fi gustoasă și prezentată într-un mod care să încânte și privirea.
Se înlătură partea albă a ardeiului verde, apoi se taie sub formă de romburi. Se procedează la fel și cu ardeiul roșu și cel galben. Între timp se pune o tigaie la încins. Se taie ceapa sub formă de romb. Se pune puțin ulei de masline în tigaie. Se adaugă un cățel de usturoi și se călește puțin. Peste el se adaugă legumele tăiate. Între timp se taie felii groase cu tot cu coajă dintr-o vânată. Partea cu miez nu se va folosi, restul se va tăia în romburi. Se va proceda la fel si cu dovlecelul. Se amestecă legumele din când în când. Se taie roșiile cherry în două. Se adaugă puțină sare peste legumele din tigaie, se scoate usturoiul. Se pune puțină supă peste este și se lasă să fiarbă.
Se taie ceapa și coriandrul mărunt. Se pune la fiert un litru de apă cu sare. Când dă în clocot se vor pune 500 grame paste la fiert. Se amestecă o lingură de curry cu puțin vin și se toarna peste legume. Se mai adaugă supă dacă este nevoie. Se râșnește și puțin piper. Spre final se adaugă roșiile.
Se dă puțin parmezan pe răzătoare . Se înxălzește o altă tigaie bine. Se rade puțin cașcaval și se amestecă apoi cu puțin coarinadru proaspăt. Acest amestec se pune într-o tigaie încinsă.
Când se topește, se scoate din tigaie și se pune la răcit. Se mai fac încă două bucățele de brânză prăjită.
Pastele se strecoară și se pun peste legume, se pune și smântâna peste ele. Se amestecă. După ce se ia tigaia de pe foc, deasupra se presară parmezan ras și ierburi aromate tocate. Se amestecă. Se pun pastele în farfurie. Se decorează cu arpagic și brânză călită.