Brownies Cappucino

de Miha in Prajituri, 12 Iul 2009 | 25925 vizualizari

 

Desi aceasta prajitura am considerat-o intotdeauna "regina Sarbatorilor",am refacut-o zilele astea,ca mi se facuse o pofta nebuna. :)

Pare greu de facut dar va asigur ca e foarte usor de preparat si foarte usor de mancat. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 85 g unt
  • 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un virf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies Cappucino:

Blat:

Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia.Se adauga ouale,pe rand,mixand energic dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca taiat bucati.Aluatul se intinde cu lingura in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25 minute, la 180 de grade.

Crema:

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate putin,pana se omogenizeaza. Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit. Se pune la rece pentru o ora.

Glazura:

Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana la temperatura camerei.

Se unge glazura uniform peste stratul de crema si se da la rece pentru minim 3 ore.

Se taie in patrate,care se pastreaza la frigider.

Chestia asta cu pastratul la frigider este o metafora,pe cuvant! :)) Zice Natalia in reteta ca se poate pastra si pana la 5 zile. Dar cine sta cu o asemeanea prajitura atata timp in frigider? Eu una nu! :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies Cappucino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]