Brownie cu mascarpone si caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 3 Mai 2016 | 5829 vizualizari

 

"Retete de Pasti "

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 350 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 g faina

Crema:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt

Decor:

  • 50 g caramele cu lapte / cafea
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • batoane snickers
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu mascarpone si caramel:

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem compozitia in tava(35/35 cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam prajitura sa se raceasca in tava.

Topim cele 50 g ciocolata cu 50 ml frisca lichida si caramele cu restul de frisca lichida.Peste prajitura rece distribuim caramelul  si ciocolata topite.Lasam la rece.

Mixam untul cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat mascarponele amestecand usor cu lingura.Eu am adaugat peste untul frecat cu zahar o cutie de mascarpone si crema s-a taiat, dar am reusit sa o refac amestecand usor cu lingura si scurgand tot lichidul. Dupa aceea am adaugat cate o lingura din a doua cutie de mascarpone amestecand usor si crema a fost ok.

Am pus crema peste prajitura si am ornat cu batoane snickers maruntite.O bunatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu mascarpone si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz