Briose umplute si glazurate

de naomy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 7012 vizualizari

 

super gustoase si apetisante.

 

INGREDIENTE

  • BRIOSE
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 100 ml ulei masline (sa nu fie intens)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3linguri cacao
  • 1ou
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • GLAZURA DE CARAMEL
  • 150 gr de zahar brun
  • 50 gr de unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute si glazurate:

Pregatirea brioselor :

Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti formele pana sus). Se coc la cuptor incins la 180gr, cam 15-20 min.

Crema:

Se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se toarna 50 ml din  lapte treptat si se pune pe bain marie. Separat dizolvam budinca in laptele ramas si o incorporam peste crema de galbenusuri amestecand pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Glazura de caramel:

Se topeste zaharul la foc mic, iar cand devine lichid  il luam de pe foc si turnam frisca lichida peste si amestecam cu grija ,apoi il punem din nou la foc mic si incorporam untul. Astfel se obtine  pasta groasa pe care o numim caramel.

Umplerea si glazurarea brioselor:

Se gauresc briosele cu lingura de inghetata si se separa , umplem gaura  formata cu crema, apoi se pune partea de deasupra si se glazureaza din abundenta cu caramel.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute si glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

naomy 1

27.07.2011, 19:01

va multumesc din nou pt urare

dana1986 1

29.07.2011, 16:49

vreau si eu briose

naomy 1

30.07.2011, 01:30

sigur vrei ?! si dieta ........lasa ca fac cand ma intorc in madrid atunci nu mai esti la dieta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca de cocos si ciocolata (Reteta Video)