Briose mic dejun

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2015 | 4457 vizualizari

 

Se iau la pachet, la pachetelul vesel desigur, le preparati de seara si le aveti pe masa la prima ora a diminetii :)))) si sunt o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 15 ciuperci champinion
  • 1 cana cu dovleac taiat bucati
  • 1 ceapa mare
  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g parmezan
  • o canita de cascaval razuit
  • un praf de sare
  • somon afumat (daca nu doriti il puteti inlocui)
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose mic dejun:

Ceapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul.

Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si se mai lasa inca trei minute, apoi dovleacul si se tine totul pe foc maxim cinci minute apoi se trage vasul deoparte. Se adauga untul, apoi smantana si se omogenizeaza.

Se mixeaza ouale cu un praf de sare timp de trei minute, apoi se adauga compozitia si se amesteca usor, punem si parmezanul si este gata.

Se umplu formele de briose cu aluat, se adauga somonul afumat, apoi se presara cascaval si se coc la 180 de grade 20 sau 25 de minute pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Va puteti juca cu umplutura, adaugati tot ce va place voua: sunca, mozarella, bucati de gratar de pui, ardei gras sau felii de gogosari murati, marar, patrunjel etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose mic dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata