Briose dospite

de Miha in Prajituri, 22 Oct 2009 | 4799 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit "savarine". Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, le-am zis briose. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 20 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose dospite:

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele. le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

22.10.2009, 15:59

Si eu una ! Si eu !

ionix 1

22.10.2009, 16:11

pai, vreo 3-4 pt inceput

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:47

nu am facut niciodata briose dospite.....cred ca sunt la fel de bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu frisca