Briose cu jeleu de visine

de Julie in Prajituri, 28 Iun 2010 | 5918 vizualizari

 

Super briose dupa o reteta preluata de la Ina banateana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 125 ml iaurt cu visine
  • 150 g zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet cu praf de budinca de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de visine:

Pregatim mai intai jeleul.

Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Pentru briose:

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Mixam bine amestecul.   Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).

Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei,asezam o lingurita cu jeleu de visine
si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.

Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici.

Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.

Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide