Briose cu fructe uscate

de laylalala in Prajituri, 1 Feb 2011 | 7468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 60 gr unt topit
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita parf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr coji de portocala confiata
  • 50 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 80 ml lichior de cafea
  • 40 gr faina
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 linguri din amestecul lapte + lichior
  • colorant alimentar (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe uscate:

1.       Incinge cuptorul la 180˚C.

2.       Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de pe foc si adauga fructele uscate.Lasa-le sa stea la inmuiat 10-15 minute apoi strecoara-le pastrand 2 linguri de lichid.Amesteca fructele uscate cu 40 gr faina

3.       Pentru briose, amesteca 100 gr faina cu praful de copt si sarea.Intr-un bol bate ouale cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de ingredientele uscate. Inglobeaza fructele uscate. Imparte aluatul in 12 forme de briose si da la copt 15-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

4.       Pentru glazura bate untul cu zaharul pudra si cele 2 linguri de lichid pastrat. Adauga colorant alimentar (optional). Decoreaza briosele cu glazura si decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cremoase