Acum aproximativ doua saptamani am aflat ca se fac inscrieri pentru un nou concurs ce va rula la ProTv din aceasta toamna : MASTERCHEF. Asa ca m-am inscris iar dupa o saptamana am fost sunata de cineva de la ProTv. Mi s-a spus ca trebuie sa merg in Bucuresti in septembrie unde voi da o proba practica – adica voi gati ce doresc, felul meu de mancare no.1 . Mancarea imi va fi gustata de un juriu format de trei bucatari profesionisti din Romania. Mi s-a spus sa ma uit pe net la MasterChef US pentru a-mi da seama in ce consta acest concurs deoarece dupa el se va lua si MasterChef RO . Asa ca am decis ca sa gatesc in fiecare zi cel putin un fel de mancare (mai nou am cam lenevit si m-am gandit ca ar trebui sa ma pun pe treaba) pentru a sti mai multe pana in toamna. Asa ca mi-am facut un blog nou…again…pentru ca cel precedent ramane incet fara spatiu de postare. Deci pregatiti-va sa va bombardez cu retete zi de zi :P
1. Incinge cuptorul la 180°C.
2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit si smantana. Amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide. Umple formele de briose cu acest aluat si da la copt 20-30 minute.Lasa briosele sa se raceasca complet.
3. Pentru crema 1, caramelizeaza zaharul intr-o cratita, pe foc potrivit.Dupa ce s-a caramelizat adauga 200 ml lapte si amesteca pana ce compozitia se omogenizeaza.Amidonul alimentar amesteca-l cu 100 ml lapte rece apoi incorporeaza in compozitia precedent. Incorporeaza untul si lasa pe foc pana ce compozitia devine pudding apoi adauga coaja de citrice confiata. Lasa puddingul sa se raceasca complet.
4. Pentru crema 2, bate untul cu zaharul si vanilia iar apoi incorporeaza galbenusurile.
5. Pentru asamblare, scobeste putin fiecare briosa in mijloc. Umple briosele cu pudding apoi decoreaza-le cu crema 2.