Briose cu ciuperci, cascaval si salam

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2015 | 8465 vizualizari

 

A-nceput sa-mi placa sa fac briose, mai ales acum ca mi-am achizitionat forme de silicon. Inainte aveam o tava si puneam hartie in ea, dar nu eram multumita de cum ieseau briosele, mai ales pentru ca se lipea hartia prea tare de ele. Asa ca am aruncat tava si am cumparat forme de silicon. Vi le recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 300 g faina;
  • 300 ml lapte;
  • 160 g ciuperci din conserva;
  • 160 g cascaval;
  • 100 g salam;
  • 3 oua;
  • 3 linguri ulei;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • sare.
  • In plus:
  • ulei petru prajit salamul si pentru a unge formele de briose;
  • 6 forme de briose mari din silicon;
  • Pentru decor se pastreaza putin cascaval ras, cateva ciuperci si cateva bucatele de salam prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciuperci, cascaval si salam:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza.

Salamul se taie cubulete si se prajeste, apoi se pune in castronul cu aluat si se incorporeaza.

Formele de briose se ung cu ulei, se umplu cu compozitia rezultata si peste ele se presara cascavalul, ciupercile si salamul pastrate pentru decor. Apoi se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciuperci, cascaval si salam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez salbatic cu cascaval