Briose cu ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4201 vizualizari

 

Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g făină albă de grâu
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolată
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu cacao
  • 100 g unt
  • Câteva picături cu suc de lămâie
  • Esenţe după gust: păstaie de vanilie/zahar vanilat/rom etc.

Pentru decor: ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.

Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.

Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.

Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise