Briose cu banane si frisca

de simona72 in Dulciuri, 23 Sep 2013 | 6381 vizualizari

 

Le-am pregatit rapid ca si surpriza pt doi aniversati...unul era finul meu si cealalta era o colega de serviciu. Finii au fost super incantati..le-au impartit intre ei sa nu fie discutii in familie ca unii au mancat mai mult:)). Iar pt colega mea, i-am aranjat cateva briose intr-o cutie care am impachetat-o cat am putut de frumos, i-am pus o lumanare mica in mijloc si a fost super incantata de mica surpriza si de cantatul de La multi ani....

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte batut
  • 350 gr faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt

pt decor:

  • 250 ml frisca vegetala
  • 3 linguri zahar pudra
  • mure si afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si frisca:

Ouale intregi se pun in robotul de bucatarie cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul, vanilia, care va intarii si va mai deschde ouale la culoare. Adaugam uleiul in fir subtire si laptele batut continuand mixarea la robot. Adaugam bananele zdrobite bine cu fruculita, amestecam usor cu o lingura, faina amestecata cu praful de copt adaugata treptat si amestecand usor cu un tel pt a nu scoate tot aerul din ouale batute. Se pune cu o lingura compozitia in forme de briose de silicon si in tava de briose in care am pus hartie pt briose. Formele de silicon umplute le-am asezat intr-o tava, am dat cele doua tavi la cup[torul incins la 180 grade pt 20 minute. 

Am mixat frisca cu zaharul pana ce aceasta se tinea bine pe palete. Am pus frisca in pos si am ornat dupa inspiratie briosele pe care le-am lasat sa se raceasca. cateva mure si afine au definitivat ornatul.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 24 bucati

2

compozitia aluatului trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mafine