Briose cu aroma de portocale si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 3392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 3 oua mari (sau 4 mici)
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa de portocal
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • ciocolata tocata sau stafide, fructe confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu aroma de portocale si ciocolata:

Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute.

Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza  compozitia pana la omogenizare.

Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a mixerului.

Pregateste hartutele de briose in formele pentru copt.

Topeste o lingura de unt si cu o pensula unge hartiutele.

Ia cate o lingura din compozitie si pune in forme. Trebuie sa le umpli cam 3/4 din inaltimea formelor.

Presara bucatele de ciocolata in fiecare forma apoi introdu la cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. (165-170 grade)

Lasa pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Cam atat! :)

 

Multumesc Ligia pentru reteta :x

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu aroma de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

18.12.2014, 09:42

Delicioase!

anca_rm 1

18.12.2014, 11:41

ce delicioase

Corinuta 1

21.12.2014, 21:13

ce faine-s!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose daneze