Briose colorate

de laylalala in Prajituri, 12 Mar 2010 | 9434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 140 gr unt, la temperatura camerei
  • 140 gr zahar brun
  • 3 oua, separate
  • 90 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 500 gr zahar pudra
  • 6 linguri zeama proaspata de lime
  • coloranti alimentari
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose colorate:

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri.
Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina, praful de copt, praful de pudding si vanilia si se amesteca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu oua.Se umplu formele de briose pana la jumatate apoi se dau la copt 15-18 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa briosele la racit.

Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu zeama de lime apoi se adauga coloranti alimentari.Se ung briosele cu glazura si se decoreaza cu diferite ornamente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirona 1

07.06.2010, 13:17

As dori din suflet daca ai putea sa mi trimiti si mie un e mail sa mi spui unde ai gasit foile alea cu floricele pentru briose si ornamentele...imi doresc f mult sa fac si eu si ma chinui de multa vreme sa gasesc un magazin de unde pot lua ornamentele astea dragute pentru dulciuri

laylalala 1

09.06.2010, 12:30

folie din aceea am gasit la magazine mai micute...nu foarte cunoscute peste tot in tara

elena1988 1

01.02.2011, 15:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao