Briose aperitiv cu branza si chimen

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2013 | 13179 vizualizari

 

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza sarata (cas, telemea de oi, vaci....)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri smantana
  • un praf de sare
  • piper proaspata macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu branza si chimen:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute.

Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce fel de branza folosim, adaugam ouale, smantana si chimenul si amestecam compozitia. Intr-un alt castron dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amestecam cu 3-4 linguri smantana si un praf de sare.

Pregatim o tava de briose, ungem gaoacele de briose cu putin ulei si tapetam cu putina faina. Dupa ce aluatul a crescut suficient, il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei, impartim aluatul in doua. Intindem cu sucitorul o foaie, iar cu o forma rotunda decupam cercuri. Asezam cate 2 cercuri de aluat in fiecare gaoace de la tava de briose. Punem cate o lingura din amestecul de branza, iar peste branza cate o lingurita din amestecul de cascaval cu smantana. Procedam la fel pana umplem tava de briose si presaram deasupra putin piper proasat macinat. Lasam sa mai creasca briosele inca 15 minute, apoi dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Pt ca am avut musafiri neanuntati pe celalat aluat l-am intins cu sucitorul intr-o foaie, am amestecat cele doua compozitii de branza si cascaval, le-am pus peste foaia intinsa si l-am rulat ca si pe cozonac. Am pus in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina, am mai lasat sa creasca inca 20 minute si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.

Pt decor, puteti sa presarati deasupra seminte e chimen.  

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca patiti ca si mine si nu aveti timp sa terminati briosele, atunci cand faceti rulada sa presarati peste foaia de aluat 2-3 linguri de pesmet sau gris inainte sa puneti umplutura de branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Forneti cu Ceva Fin si branza de burduf