Briose aperitiv

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 9177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 0,6 kg faina
  • 10 gr drojdie
  • 500 ml apa
  • 50 ml ulei masline
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza burduf
  • 1 ardei gras
  • 200 gr cascaval
  • 100 gr sunca
  • sare, piper, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand treptat uleiul de masline.

Aluatul astfel obtinut se unge cu putin ulei de masline, se acop[era cu o folie si se lasa sa creasca la loc caldut aproximativ 40 min.

Dupa ce a crescut aluatul, se vor unge cu ulei formele de briose si se vor tapeta cu faina.

Se umplu pana la jumatate fiecare forma cu aluat de paine, apoi se aseaza pe fiecare cate o lingurita de branza de burduf frecata cu boia , sare si piper. Mai presaram deasupra sunca taiata cubulete, ardei gras sau chiar si bucatele de rosii. Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora si cat sunt calde se servesc cu parmezan sau cascaval ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Puisori( pentru decor)