Branzoici

de nico_nico in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 7973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50gr drojdie,
  • 250 ml lapte,
  • 100 gr margarina,
  • 2 maini de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg branza dulce,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • stafide(optional),
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 100 ml lapte+2 linguri de gris.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Aluatul se imparte in doua si se intinde fiecare foaie apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de branza.

Pana dospesc patratelele putin preparam umplutura astfel:laptele se pune la fiert cu zaharul se adauga grisul pana se ingroasa si apoi se adauga peste branza amestecata cu coaja de lamaie,1ou+albusul de la celalat, zaharul vanilat si daca vrei si stafidele.Se obtine o compozitie cremoasa care se pune pe fiecare patrat se aduna colturile si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Iti ies cam 30 bucati.In tava nu se pun lipite ci se lasa putina distanta si se ung cu galbenusul+2 linguri de lapte.Se lasa in tava la dospit cam 15 minute si se introduce in cuptorul preincalzit 15 minute.Se lasa la copt cam 30-40 minute(depinde de cuptor). Dupa ce s-au copt se lasa putin la racit apoi se tavalesc prin zahar praf amestecat cu vanilie(sau zahar vanilat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza