Branzoaice pufoase

de RuxyRux in Prajituri, 8 Sep 2011 | 57174 vizualizari

 

a la Ruxy.......................cu dedicatie de suflet pentru iubita noastra Mediiiiiiiii...sa ne traiesti si sa ne bucuri mereu cu toate bunatatile pe care le pregatesti cu mult drag! La Multi Ani scumpa mea Medi!!!
Branzoaice pufoase, delicioase, cu multa branza si calde acum scoase din cuptor...si mmmmmmm miros atat de bine!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 350 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 gr smantana
  • 1 kg si 600 gr faina( sau chiar 700) faina
  • 400 ml lapte
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 pliculete de drojdie
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • Umplutura:
  • 6-700 gr branza( combinata telemea sarata cu cas sau branza de vaci)
  • 250-300 gr zahar( depinde de cat de dulce o dorim)
  • 3 galbenusuri si doua oua intregi
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de la o lamaie mare

Pentru uns:

  • 4 galbenusuri
  • 1 plic vanilie
  • o lingura de zahar
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

1. Batem albusurile spuma la mixer, apoi adaugam si zaharul si mai mixam pana devine compozitia lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si vanilia plus coaja de portocala si mai mixam inca cinci minute.

2.  In vasul de framantat punem untul moale la temperatura camerei, laptele, drojdia, o lingura de zahar, si apoi 500 gr faina. Framantam usor pana se leaga un aluat moale.

3. Adaugam si compozitia de oua plus 200 gr faina si framantam fara oprire.

4. Punem si smantana( tot la temperatura camerei), continuam sa framantam si turnam usor si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Ii dam o forma rotunda si-l crestam in forma de cruce.

5. Lasam la crescut o ora la loc cald pana isi dubleaza volumul.

6. Intre timp preparam crema de branza amestecand toate ingredientele.

7. Cand aluatul a crescut luam cate o bucata mare de aluat( cam cat o minge de tenis), o intindem intr-un patrat( cu mana), eu am facut asta direct pe foaia de copt. La mijloc punem cate o lingura mare de compozitie de branza( chiar doua) si impaturim aducand colturile catre mijloc. Nu ne speriem daca crema de branza da putin pe afara nu se intampla nimic rau.

8. Ungem cu compozitia pentru uns si le coacem la cuptorul incins la 180 grade pana cand sunt rumenite 35-40 de minute( sau in functie de cuptor)

9. Le lasam la racit si le pudram sau le servim dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza de vaci si stafide