Branzoaice pufoase

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Ian 2011 | 35730 vizualizari

 

by Amalia( multumesc)

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 praf de sare  
  • umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • stafide,
  • coaja lamaie rasa,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura in jur de 40 de min.

Amestecam intr-un vas ingredientele de umplutura.

Intindem o foaie pentru fiecare branzoaica in parte( ca la crocobail vezi in paginile mele) Taiem simetric suvite pe laterale lasand mijlocul intact. Umplutura o vom pune pe mijloc si vom impleti fiecare suvita una peste alta.

Punem branzoaicele pe tava tapetata cu hartie pergament si le mai lasam la crescut 10 minute. Le ungem cu ou si putin lapte si le dam la copt pana se rumenesc la 180 grade.

Deliciu!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti