Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezist la asemenea tentatii....asa ca va invit acum la placinte calde si bine insiropate by Ruxy...o bunatate, dar bune rauuuuuuuuuuu ! :))))
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.
Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e caldut punem si iaurtul.
Amestecam toate ingredientele( mai putin uleiul) cu faina, drojdia o vom turna in mijloc. Framantam pana le incorporam si la sfarsit adaugam si uleiul lingura cu lingura. Lasam aluatul la crescut la loc cald nu inainte de a-l cresta in forma de cruce adanc( atat cat ne lasa). Va creste in jur de 50 de minute sau chiar o ora depinde de cat este da cald in bucatarie.
Intre timp preparam umplutura amestecand branza cu ouale cu zaharul aromele si apoi cu amidonul si bicarbonatul stins cu lamaie. O dam la rece.
Cand aluatul a crescut, pe o suprafata infainata il facem sul si-l impartim in 9 bucati.
Fiecare bucata o vom intinde cat se cere in forma de cerc si vom pune din compozitie cate o lingura doua. Vom strange laturile la mijloc ca si cand am face un saculet.
Asezam in tava de cuptor curata si tapetata cu foaie de copt.
Lasam la crescut inca 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi coacem placintele la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Intre timp preparam siropul dand in clocot apa cu zaharul si adaugam apoi aromele.
Cand scoatem din cuptor branzoaicele picuram peste ele siropul( pe tot), ele il vor absorbi bine.
In mod sigur le veti servi fierbinti.... miros si sunt irezistibile...garantez! :)))))