Bougatsa

de Sim0na in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 8045 vizualizari

 

Multumesc Licuta ptr reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 100 gr gris
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr margarina RAMA
  • 12 foi de placinta
  • 1 esentă vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin,  amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata.

Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite.

Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le-am copt la foc potrivit cca 30 min.

Licuta Marin ne recomanda: Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra.

Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

15.02.2012, 22:06

Este foarte buna, si o recomand cu caldura! Va pup pe toate

oana_pisicutza16 1

15.02.2012, 22:12

delicioasa

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:05

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza Philadelphia