Bors de miel

de alilianaa in Ciorbe, 6 Mai 2013 | 8919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg carne de miel (pulpa si coaste)
  • 3 cepe albe
  • o legatura ceapa verde
  • 3 rondele de telina
  • un pastarnac
  • 2 morcovi
  • sare
  • un l bors
  • rosii si zarzavaturi conservate din borcan
  • un varf de lingurita de delicat legume
  • 4 rondele fidea
  • o legatura leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs. 

Am pus pe foc oala pentru bors cu apa si varful de lingurita de delicat de legume. Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea. Paralel cu aceste operatiuni, zarzavatul a fost curatat, spalat, tocat. Dupa aproximativ 15 minute de fiert carnea, am adaugat zarzavatul ( carnea fiind cruda, riscam sa se faca zob). Cand toate au fiert pe jumatate, am pus borsul la fiert. Dupa ce s-a fierbantat bine l-am adaugat in oala. Dupa 10 minute am pus rosiile si ceapa verde tocata. La final am adaugat fideaua, leusteanul tocat marunt si am mai potrivit de sare. 

Pofta buna si Pasti cu bine in continuare!

TIPS-URI

1

se poate folosi fidea in loc de orez, in cazul nostru a fost preferata in casa.

2

am folosit otetul in solutie la oparit carnea pentru a mai scoate mirosul pregnant de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]