Bors de miel

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 7179 vizualizari

 

Am intalnit foarte multe retete de bors de miel,dar nici una nu seamana cu alta;de aceea postez si eu reteta mea,pe care o am si o pastrez, pentru ca-i de la mama si se prepara de fiecare data de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de miel pentru bors,
  • 2cepe,
  • 1morcov,
  • 1telina mica,
  • 1ardei gras,
  • 1ardei iute,
  • 4leg.de stevie,
  • 4leg.de loboda rosie,
  • 2leg.de leustean,
  • 1l de bors proaspat,
  • 1lingura orez,
  • 1cutie de rosii in bulion,
  • 2oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati!

Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote.

arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar;

pun capacul si las sa fiarba incet;

cand incepe sa clocoteasca,spumuiesc daca e cazul apoi tai legumele foarte marunt;

dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile taiate daca nu sunt,stevia si loboda spalate si taiate;

dupa 15-20min.adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,condimentez dupa gust,adaug orezul,leusteanul tocat,iar dupa ce am oprit focul rastorn cele 2oua batute amestec si pun capacul;

se poate servi dupa preferinte,cu mamaliguta sau paine si ardei iuti.

TIPS-URI

1

daca mielul nu are suficienta grasime,adaug la fiert,putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca