Bors de fasole boabe

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 19509 vizualizari

 

Chiar daca azi este dezlegare la peste, eu va propun un bors de fasole boabe, noua nu ne place pestele si vreau sa tin si eu macar miercurea si vinerea post..pe vremuri, cand eram copil tineam tot postul, insa acum nu mai pot :( fara sa vreau mananc de dulce.... Am tot vazut pe la voi ciorbita de fasole, incat m-a razbit o pofta nebuna :D

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: pentru rantas
  • 500 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • sare
  • leustean
  • patrunjel
  • zeama de varza sau bors
  • 2 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume. Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba. Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc. Daca mai este nevoie mai punem sare. La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.

Pofta buna!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu zeama de varza