Bors cu urzici

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 16219 vizualizari

 

Nu va imaginati ce bucurie am avut,cand am vazut pe piata urzici;de acum nu mai murim de foame(asa se zice);va voi da reteta asa cum o fac eu si credeti-ma o fac bine;
ce sa fac,ma incurajez singura
Pentru ca este prea devreme si nu au aparut si restul verdeturilor,voi folosi zarzavat de la borcan iar mai tarziu va voi da si varianta a doua la bors de urzici.

 

INGREDIENTE

  • 500g urzici
  • 1ceapa
  • 3linguri ulei
  • 5-6linguri zarzavat de la borcan
  • 1borcan de rosii puse de mine din toamna
  • 4-5ciuperci sau 1cutie
  • 2linguri vegeta
  • 2linguri orez,
  • 6cartofi
  • leustean de la congelator
  • 1lde bors facut de mine
  • 4-5oua pentru cine nu tine post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu urzici:

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug zarzavatul,rosiile,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete;dupa alte cateva minute,adaug urzicile taiate si apa de la fiert;pun capacul si las 30-40min;adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca,sparg cate un ou intr-o lingura mare si o tin (cu tot cu ou),cateva secunde in borsul clocotind;asa nu se risipeste oul;mai potrivesc de gust si cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie,pentru ca se serveste rece cu ceapa verde;Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marcela1979 1

17.03.2011, 08:07

ianculubita 1

17.03.2011, 08:25

Multumesc fetelor si va rog sa ma credeti ca nu postez ceea ce mie nu-mi place;aceasta ciorbita este intradevar f.buna

Panacris 1

11.04.2013, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"