Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc

de RODIMUR in Ciorbe, 26 Aug 2018 | 3320 vizualizari

 

Acest preparat întrunește toate condițiile pentru a fi pe placul oricui: conține multă afumătură și legume proaspete. În plus, este acrit natural cu borș...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș cu afumătură (ciolan de porc afumat și prefiert) și mazăre proaspătă.

 

INGREDIENTE

  • 700 grame de ciolan afumat de porc (dezosat)
  • 250-300 grame de mazăre proaspătă
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 1 roșie mare (sau două medii)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și roșia
  • 1,5 litri de borș natural
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc:

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Mazărea se clătește în câteva ape, după ce a fost scoasă din păstăi și se pune la fiert, până ce dă în clocot, câteva minute, după care se strecoară și se adaugă în oala cu rădăcinoasele.

Ciolanul afumat de porc se spală, se porționează și se adaugă în oala de ciorbă.

Când ciorba scade la fiert, se completează cu apă caldă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient, la foc mic.

Se spală roșia, se taie mărunt și se călește în tigaie, peste ceapă, după care se toarnă în oala de ciorbă.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.

Se adaugă și borșul natural în ciorbă, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot-două, se oprește focul de la aragaz.

Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu borș cu capacul și peste 10 minute se poate servi.

TIPS-URI

1

Pentru că ciolanul afumat de porc este și fiert, nu va fi necesară fierberea lui îndelungată.

2

Nu tăiați mărunt ciolanul afumat, ci porționați-l în bucăți potrivite.

3

Nu prăjiți ceapa, ca să nu devină amară, ci căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să devină transparentă și dulce.

4

Este bine ca mazărea să dea în clocot separat, înainte de a fi pusă în oala de ciorbă, pentru a mai pierde din gustul său foarte puternic.

5

Presărați pătrunjelul tocat după ce ați oprit focul de la aragaz.

6

Serviți ciorba caldă, după ce ați lăsat-o să "se odihnească" timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

29.08.2018, 14:30

Mulțumesc frumos, Dante!

Rocsi 1

01.09.2018, 21:11

Cu siguranta este super, super buna!

RODIMUR 1

01.09.2018, 21:34

Da, Rocsi, a fost super...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oase afumate