Bomboane de ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ¾ ceasca frisca lichida 
  • 250 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati SAU 150 gr ciocolata cu lapte + 100 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite coniac
  • 1 lingurita esenta de vanilie/menta/migdale/portocale/cocos/rom
  • Decorare
  • 150 gr ciocolata amaruie, cu lapte sau alba , taiata in bucati si topita
  • nuci cajou si fistic, macinate
  • Cacao si zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora inainte de a face bomboanele.

Ar fi bine ca sa ai mainile reci (tineti mainile in apa rece pentru 1 minut, daca e nevoie).Ia cate o lingurita plina de amestec si ruleaza-le in bilute.Pune-le intr-o tava de copt, dupa care pune-le in congelator pentru 30 minute.Scufunda unele bilute in ciocolata topita (folosind o scobitoare), altele trece-le prin nuci cajou sau fistic macinat sau prin cacao sau zahar pudra, asezandu-le dupa aceea pe o tava curata.Tine-le la rece pana ce sunt gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:09

super

ela 1

22.04.2010, 14:24

ce de minunatii faci

cccris 1

22.04.2010, 14:48

arata bine, dar eu intreb cind gustam?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]