Blinii cu crema de somon

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2016 | 12549 vizualizari

 

Un aperitiv numai bun pentru zile speciale de sarbatoare. Nu ne omoram cu munca la el, dar va impresiona mesenii. Un blat pufos, o crema fina de somon usor afumata si inobilata cu fineturi, icre de somon, caviar…asta daca ne permitemJ))

 

INGREDIENTE

Pentru blinii:

  • 2 oua
  • ½ lingurita sare roz de Himalaya
  • 50 gr unt gras topit
  • 120 ml lapte
  • 120 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru crema de somon:
  • 200 gr file de somon afumat
  • 120 gr branza de vaci proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 100 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • Zeama de la ½ lamaie
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • Pentru decor:
  • Icre roz de capelin am folosit eu(merg si mai bine de somon, caviar)
  • Frunzulite de patrunjel sau marar
  • Piper verde proaspat macinat
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii cu crema de somon:

Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata. Se adauga amestecaul de faina la ingredientele umede. Se amesteca bine cu un tel tip para pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa la dospit la loc caldut 20 minute. Se adauga spuma de albus si se amesteca usor in compozitie. Va rezulta un aluat usor moale, care curge de pe lingura(mai gros ca si cel de clatite). Se ia tava de briose, se pulverizeaza putin ulei in spatiile goale si se pune o lingura de aluat. Se tranteste putin tava de masa, pentru a uniformiza aluatul si se coace la cuptorul incins la 175 grade pentru 5-6 minute.

Pentru crema de somon: somonul afumat se pune in vasul robotului de bucatarie. Blenduiti somonul pana obtineti o pasta fina. Se adauga branza, se blenduieste pana la incorporare si la finete maxima. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie. Separat, untul moale se spumeaza cu ajutorul mixerului. Se adauga la spuma de unt crema de somon. Se amesteca cu o spatula compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se pune intr-un pos crema usor intarita, se pune o portie pe fiecare blinie, se decoreaza cu icre roz, putin piper verde proaspat macinat si cate o frunzulita de patrunjel sau marar. Sa ne traiasca musafirii, sa fim sanatosi si sa bem impreuna o cupa de sampanieJ))

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu crema de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

laura_n 1

06.01.2016, 18:53

de senzatie, Simo! am favorizat frumuselele astea!

Gherca Daniela 1

06.01.2016, 20:27

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:24

Am salvat reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete din sunca cu ou