Biscuiti pufosi cu crema de piersici

de CameliaR in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 3792 vizualizari

 

Acesti biscuiti cu crema de piersici merg de minune cu o cana de lapte sau la pachetel pentru copilasi si nu numai. :D Reteta ii apartine Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente biscuiti:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 60 gr cacao
  • 1 ou
  • 4 gr praf de copt
  • 3 gr bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente crema de piersici:
  • 300 ml lapte
  • 350 gr jumatati de piersica din compot
  • 63 gr amidon de porumb
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 1 varf cutit de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti pufosi cu crema de piersici:

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam la viteza medie pana se incorporeaza perfect in crema de unt. Intr-un alt bol amestecam faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem. Adaugam in crema de unt, alternativ, amestecul de faina cu cacao si lapte batut. Mixam pana cand aluatul este complet omogenizat. Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia intr-o punga pentru ornat si formam in tava tapetata cercuri de aluat sau ce alte forme doriti cu diamatru de 5 cm. Trebuie sa lasam intre biscuiti o distanta de cativa cm deoarece in timpul coacerii aluatul se va extinde. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru fix 10 minute. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca complet.

Crema de piersici: Scurgem piersicile bine si le punem in bolul blenderului. Adaugam laptele si le pasam pana obtinem o compozitie fina. Amestecul obtinut se incalzeste la foc mic. Intr-un bol separat, mixam galbenusurile, sarea, amidonul, zaharul si 2-3 linguri din amestecul de lapte cald. Turnam laptele ramas peste mixul de galbenusuri. Mixam pana la omogenizare. Punem crema inapoi in cratita, si o fierbem la foc mic pana se intareste (10-15 minute). Amestecam continuu. Cand este gata oprim focul, si acoperim suprafata cremei cu folie de prospetime ca sa nu se usuce. Lasam crema sa se raceasca complet.

Asamblare: Punem crema intr-o punga pentru ornat si distribuim uniform crema, intr-un strat generos, pe jumatate din biscuitii pufosi. Ii acoperim cu restul de biscuiti ramasi si ii presam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pufosi cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Carmen_g 1

28.03.2016, 12:39

Mmm...ce ma tenteaza biscuitii tai...

CameliaR 1

28.03.2016, 18:28

Multumesc!

mena29 1

30.03.2016, 22:13

Vaaaai ce biscuiti buni am gasit! Vreau si eu! Pentru dimineata la

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de lime, lamaie si menta