Biscuiti "Petit Beurre"

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 31 Mai 2011 | 6946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 160 gr unt
  • 100 gr zahar
  • un galbenus de ou
  • o lingurita praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 8-10 linguri de smantata dulce lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "Petit Beurre":

Amesteci faina, praful de copt,  zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).

Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna!

Nota: reteta inspirata de Laura Laurentiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "Petit Beurre"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

31.05.2011, 13:18

ce frumosi sunt

mirela0911 1

31.05.2011, 19:21

tare frumusei

deyutzky 1

06.06.2011, 18:41

foarte frumosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Sah