Am facut acesti biscuiti deoarece vroiam ceva dulce, dar, in acelasi timp, vroiam sa fie ceva mai sanatos. Reteta originala este sarata, dar eu am adaptat-o. Le scriu pe amandoua cu toate ca nu am incercat varianta sarata.
INGREDIENTE
- 64 g faina de orez
- 32 g seminte de in macinate
- 43 g seminte de floarea soarelui macinate
- 1/4 lgta bicarbonat de sodiu
- apa cat sa iasa un aluat bun pentru intins
Pentru varianta sarata:
- 1/4 lgta sare
- 2 lg ulei
Pentru varianta dulce:
- coaja de la o portocala
- 2 1/2 lg sirop de artar (puteti folosi orice indulcitor si puteti pune cu 1 lg in plus, eu nu am vrut sa fie foarte dulci)
MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din faina de orez:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga cele lichide (se pune cate putina apa pana se formeaza un aluat bun de intins). Se intinde aluatul cu grosimea de cca 1 cm (daca le faceti mai subtiri ies tari, depinde de preferinte). Se decupeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 15 - 18 min.








































