Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale

de Ligia Bxl in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 9547 vizualizari

 

Ador biscuitii cu scortisoara de sarbatori :)

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 50 gr pudra de migdale
  • 2-3 lingurite de scortisoara(eu am pus 2)

Pentru decorare:glazura

  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura de apa
  • bombonele ptr decorat
  • tuburi cu ciocolata
  • colorant alimentar(verde,rosu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale:

Biscuitii:

Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul.

Se incorporeaza faina si pudra de migdale.

Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa deoparte la temperatura ambianta 30 minute.

Se incalzeste cuptorul la 180°C.

Se intinde o foaie(dupa preferinte mai subtire sau mai groasa).

Se decupeaza cu formele dorite de biscuiti si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coc pana se rumenesc putin.

Glazura:

Se amesteca zaharul pudra cu romul si apa.

Dupa ce sau racit biscuitii se orneaza dupa preferinte,eu am colorat glazura alba cu putin verde si cu rosu ptr decoararea bradutilor si alte accesorii,iar ochii si nastureii omului de zapada i-am decorat cu ciocolata neagra din tuburi de decorat.Cu ciocolata alba din tuburi am decorat stelutele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun cu scortisoara si pudra de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt si vanilie