Biscuiti cu scortisoara

de T I M E A in Dulciuri, 7 Dec 2013 | 25124 vizualizari

 

Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 1 ling praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • aprox 500 gr faina
  • Glazura:
  • aprox 20 lingurite zahar pudra
  • aprox 1/4 zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.

Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. 

Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.

Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.

Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.


Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu scortisoara