Biscoturi

de Doralinda in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 4799 vizualizari

 

De fapt e o reteta greceasca numita "Koulourakia tou paska" adica se fac ptr paste impreuna cu cozonacul care de fapt e ca o briosa, dar eu am folosit forme ptr copii ptr a face ale mele fetite sa manance ( ceea ce nu am reusit cu cea mica!)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cescuta ulei masline
  • 1 ceascuta lapte
  • 1 cescuta suc de la o portocala stoarsa
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi:

Se amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua galbenusuri apoi le adaugam la compozitie. Punem faina cate putin si amestecam cu mixerul pana cand se ingroasa apoi framantam cu mana. Facem formele dorite si le asezam in tava apoi le ungem cu un alt galbenus amestecat cu putin lapte( daca vrem sa luceasca putin biscoturile, le ungem doar cu albusul). Coacem ptr cca 25-30 min la cuptor preincalzit la 180C ( la cuptorul meu le fac la 160C, deci depinde de fiecare cuptor)

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ciocolata