Biscotti cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 3 Ian 2011 | 5431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g nuca
  • 2 oua
  • 25 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolata:

Nuca o prajim usor intr-o tigaie teflonata, apoi o curatam de coaja frecand-o usor intre palme.

Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-un vas la foc mic sau la microunde. Cand s-a racorit se adauga esenta de vanilie.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si mixam usor.

Faina amestecata cu praful de copt o punem peste amestecul de oua cu ciocolata si o incorporam usor cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam nuca si amestecam pana aceasta este bine incorporata in aluat.

Dam la rece pentru 1 ora, timp in care compozitia se va intari semnificativ. Pe masa infainata formam 3 batoane din aluat, pe care le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora. Scoatem din cuptor, lasam putin sa se racoreasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem batoanele felii de cca 1 cm. Asezam feliile inapoi in tava si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, pana devin crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

adriana_bobu 1

06.01.2011, 22:13

excelenta....ador prajiturile cu nuci

diaconta 1

06.01.2011, 22:31

Im'ham,imi place si ce daca?....ma duc in treaba mea

Crista_Luca 1

07.01.2011, 09:43

sa sti miha ca si pentru mine a fost o lovitura foarte mare ...ador ciocolata ...as fi putut manca ciocolata cu ciocolata .....
incepusem deja sa ma obisnuisc cu ideea....si incerc sa fac deja si altfel de retete ..de care nici nu mai mancasem pana acum ...cu toate ca mi-e greu ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose vesele de la Dr. Oetker