Bietola cu costita de porc

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2011 | 7094 vizualizari

 

Bine v-am regasit dragii mei bucatarasi! Tare dor mi-a fost de voi....am pierdut o gramada de retete minunate...dar nu-i nimic, ca recuperez repede..:D

Eu nu prea m-am ocupat de gatit in ultima vreme...n-am nimic spectaculos, dar ce am ,impartasesc cu voi cu drag....

 

INGREDIENTE

  • frunze de bietola ( sincer habar n-am cum se traduce in romana...se aseamana cu spanacul, doar ca are frunzele mult mai mari si mai carnoase...), cam jumatate  de kg
  • cativa catei de usturoi
  • lapte cat cuprinde
  • o lg faina
  • o lg ulei masline
  • sare, piper
  • costita de porc, dupa preferinta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bietola cu costita de porc:

Frunzele  se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut.

Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul.

Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se rumenesc.

Se ia o alta cratita si se pune o lg de ulei , se incinge apoi se adauga usturoiul curatat si se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate usturoiul si  se adauga bietola maruntita, o lg de faina si apoi se incepe ingrosarea ei cu lapte, cate putin, atat cat se cere.

Se adauga sare si piper dupa gust si eventual, daca va place usturoiul, mai adaugati un catel de usturoi dat pe razatoare sau tocat ( eu am pus, ca-mi place....)

Se serveste cald, cu bucati de costita deasupra...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bietola cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adasev12 1

17.06.2011, 21:19

ionela, cam ca si spanacul...e buna
mirela, este mersi

Bunica 1

20.06.2011, 11:43

Buna rau, dar si costitele......mmmmm !

iulia777 1

24.04.2012, 08:33

bietola inseamna sfecla. barbabietola este sfecla rosie. in acest caz se folosesc numai frunzele. sunt delicioase! pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]