Bezele cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Iun 2010 | 6859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului.

Ciocolata o punem 10 minute la congelator, apoi o tocam in tocatorul cu cutit metalic. Vom obtine niste fulgi fini de ciocolata. Cu ajutorul unei palete vom incorpora fulgii de ciocolata in bezea, cu miscari usoare de jos in sus.

In tava tapetata cu hartie de copt  se spriteaza moturi de bezea. Se dau la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana se usuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Miha 1

28.06.2010, 15:30

Multumesc Ramona!

Miha 1

28.06.2010, 15:31

Julie, mie singura chestie nasoala la bezele mi se pare a fi caldura ce se face in bucatarie. Totul e ca temperatura sa fie scazuta, bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

mena29 1

01.07.2010, 13:38

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu Finetti si pere