Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide

de sisterskitchen in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 6897 vizualizari

 

Duminică ne-am răsfăţat cu aceste batoane de ovăz bune rău. Sunt o idee excelentă de mic dejun, sunt sănătoase şi săţioase.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 50-60 g amestec de seminţe - noi am pus seminţe de floarea soarelui, de in, de dovleac
  • 1 mână de stafide
  • 6 linguri de miere
  • 70 g zahăr brun
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide:

1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.

2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.

3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.

4. Într-o tavă mai mică decât tava clasică de aragaz, turnăm compoziţia şi nivelăm cu o spatulă.

5. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se ţine 35 de minute la foc potrivit.

6. Când este gata se lasă să se răcească 20 minute, apoi se taie în pătrăţele sau romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]