Batoane crocante cu rozmarin si cimbru

de Sylvia in Piine, 6 Feb 2010 | 3969 vizualizari

 

Sunt ideale pentru acompaniat orice ciorba sau supa si pentru servit simple ca u gustare rece.

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame faina alba ,
  • 250 ml apa,
  • un cub  de 25 de grame drojdie proaspata,
  • o jumatate lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un fir rozmarin si un fir de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane crocante cu rozmarin si cimbru:

  Se pun toate ingredientele in masina de facut paine si se selecteaza programul pentru aluat, rozmarinul si cimbru se toaca fin separat fiecare. Aluatul se poate prepara si manual, dizolvand in apa usor incalzita drojdia si zaharul, compozitia aceasta turnandu-se peste faina amestecata cu sare. Se acopera cu un strat fin de faina si se lasa 10 minute apoi se  framanta bine pana aluatul prinde consistenta dorita iar la final se adauga 2 linguri ulei masline si se mai framanta 5 minute.

  Se lasa alatul la dospit pana isi dubleaza volumul  apoi se modeleaza bastonase subtiri, cu o lungime de aproximativ 10 cm  care se rasucesc pe toata lungimea. Se ung cu lapte si se presara peste ele sare gema, pe jumatate dintre ele  presaram rozmarin tocat marunt iar pe  cealalta jumatate   presaram cimbru tocat fin.

  Se pun in cuptorul incins in prealabil la 200 grade Celsius si se lasa la copt pentru 10-15 minute pana vedem ca iau culoarea aurie. Sunt crocante si au un gust deosebit de la ierburile aromate, pot sa insoteasca cu succes orice ciorba sau friptura cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane crocante cu rozmarin si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Bunica 1

06.02.2010, 15:43

Esti tare harnicuta ! Zici ca pregatesti ceva rapid si te migalesti la batoane.Sunt foarte bune si la un pahar cu lapte batut. Sunt cu adevarat rapide.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:37

Exact, merg cu orice mi-ati facut pofta de lapte batut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panini