Bami Goreng

de Satisfyyourcravings in Pui, 6 Mai 2014 | 8996 vizualizari

 

Bami Goreng este un preparat de origine indoneziana pe baza de taitei stir-fry, foarte popular in Olanda.

 

INGREDIENTE

  • 600 de grame de piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi sau fasii
  • 300 grame taitei pentru wok
  • 2 oua ca pentru omleta
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 lingurite coriandru pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praz taiat julienne
  • 1 ceapa rosie taiata julienne
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov taiat julienne
  • 3 linguri supa de legume
  • 1 lingura sambal oelek (pasta de ardei iuti)
  • 4 linguri ketjap manis (sos de soia dulce)
  • piper
  • 2 linguri fulgi de ceapa prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bami Goreng:

Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.

 Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa. Se gatesc la foc mare, amestecand frecvent, pana cand puiul nu mai este roz si este gatit. 

Se adauga morcovul, ceapa, prazul si ketjap manis. Se soteaza 5 minute.

Se adauga sambal oelek, se amesteca si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga taiteii si omleta si se amesteca. 

Se serveste cu fulgi de ceapa prajita. 

TIPS-URI

1

Taiteii pentru wok nu necesita fierbere. Daca folositi taitei obisnuiti, acestia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj

2

Ketjap manis poate fi inlocui cu sos de soia si putina miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Bami Goreng" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]